? ??????????????????? ????Easy Install Instructions:???1. Copy the Code??2. Log in to your Blogger account
and go to "Manage Layout" from the Blogger Dashboard??3. Click on the "Edit HTML" tab.??4. Delete the code already in the "Edit Template" box and paste the new code in.??5. Click "Save Template" CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS ?

Wednesday, April 8, 2009

nOrliza@ kAk nGah...


Nama diberi Norliza Nadzir. Tanggal 7 Februari 1986, bersamaan dengan hari Jumaat, saya dilahirkan di Hospital Besar Melaka. Permulaan kehidupan saya bermula di rumah kami di Kuartes Tentera Sungai Besi, Kuala Lumpur . Saya menetap di situ berikutan ayah saya merupakan seorang askar.

Namun, setelah ayah menamatkan perkhidmatan sebagai seorang tentera, kami telah berpindah ke Melaka iaitu di Kampung Sungai Putat, Batu Berendam Melaka.Merupakan anak perempuan tunggal dalam keluarga. Anak ke-2 daripada 4 orang adik beradik. Mendapat asuhan agama sejak kecil lagi daripada ibu bapa, seterusnya beroleh pendidikan formal di Tabika KEMAS Kampung Sungai Putat (1992-1993) ~ Sek. Keb. Batu Berendam,Melaka (1993-1999) ~ Sek. Men. Keb. Dato Haji Talib Karim,Alor Gajah, Melaka (1999-2003) ~ Sek.Men. Keb. Munsyi Abdullah, Batu Berendam, Melaka(STPM) (2004-2005) ~ Universiti Putra Malaysia (2006-Kini).Bersama mak tercinta....


pic ni di ambil sebelum mak dan ayah bertolak menunaikan umrah...

Wahai kaum wanita, aku lihat kamu ini lebih banyak di neraka". Seorang wanita lalu bangun bertanya, 'Apakah yang menyebabkan yang demikian? Adakah sebab kami ini kufur?' Rasulullah SAW menjawab, 'Tidak. Bukan begitu. Tetapi ada dua tabiat kamu yang tidak elok yang boleh menjerumuskan kamu kedalam neraka:
1. Kamu banyak mengutuk atau menyumpah
2. Kamu kufurkan kebaikan suami.'

No comments:

Post a Comment